V lete opravujú niekoľko ciest na území PSK, prinesie to obmedzenia

06.07.2014 Prešov

Prešov 6. júla (TASR) – Na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK) budú počas leta opravovať niekoľko úsekov ciest. Niekde to prinesie aj dopravné obmedzenia. Samosprávny kraj vyčlenil na rekonštrukcie ciest druhej a tretej triedy v tomto roku 3,3 milióna eur a do konca roka opravia 24 havarijných úsekov.

„Vzhľadom na začínajúcu sa letnú turistickú sezónu chceme vodičov upozorniť na dlhodobé obmedzenia na regionálnych komunikáciách. Na ceste medzi obcami Bijacovce - Vyšný Slavkov v okrese Levoča platí až do odvolania zákaz vjazdu pre nákladné vozidlá, autobusy a traktory, pretože sa tam po májových povodniach zosunula časť cesty. Obmedzenie premávky - zákaz vjazdu nákladných vozidiel nad 12,5 tony platí aj v obci Osturňa v Kežmarskom okrese. Aj tu je zosunutá časť cesty,“ uviedla pre TASR hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Okrem týchto obmedzení plánuje Správa a údržba ciest (SÚC) PSK v letných mesiacoch realizovať stavebné práce na viacerých havarijných úsekoch predovšetkým ciest tretej triedy. Ako vysvetlil riaditeľ SÚC PSK Vladimír Kozák, pôjde predovšetkým o pokládku asfaltových betónov.

V najbližších týždňoch musia vodiči počítať s obmedzeniami na úsekoch ciest v Bardejovskom, Medzilaboreckom, Prešovskom, Staroľubovnianskom a Vranovskom okrese.

V okrese Bardejov sa budú opravovať cesty v obciach Hažlín a Osikov. Prvá za 240.000 eur a druhá pohltí investíciu vo výške 190.000 eur.

Spolu 380.000 eur budú stáť opravy ciest medzi Medzilaborcami a obcou Ňagov i medzi Ruskou Kajňou a Oľkou. Rekonštruovať budú aj tri úseky v Prešovskom okrese. Pôjde o Solivarskú ulicu v Prešove, úsek medzi obcami Žehňa a Dúbrava i Medzany – Veľký Šariš. Najviac – 200.000 eur - bude stáť posledná spomínaná oprava. V okrese Stará Ľubovňa musia vodiči rátať s prácami na prieťahu obcou Litmanová a v okrese Vranov nad Topľou na prieťahu obcou Ruská Voľa.
 

Vyberte región